Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Publicat de pe Feb 17, 2011 in POVESTIRI | 1 comentariu

Mercedes Vito – Masina perfecta pentru familie

Mercedes Vito – Masina perfecta pentru familie

Fiind un fan al VAN-urilor, m-am gandit ca ar fi bine sa scriu un articol despre aceasta categorie de masini, dar pentru ca ar fi fost mai complicat sa adun informatii despre toate VAN-urile disponibile pe piata, am decis sa scriu doar despre Mercedes Vito.


Alegerea acestui model, a avut ca principal motiv faptul ca daca tot e sa am un van, de ce sa nu fie unul care ofera cateva variante de echipare ce tind spre premium. Daca ar fi sa cumpar o masina din aceasta categorie, probabil ca lupta s-ar da intre Vito si mai celebrul Transporter.

Scurt portret

Vito este produs la fabrica Mercedes-Benz din orasul Vitoria, Spania. In varianta de baza, este un simplu autovehicul comercial usor, si se adreseaza celor care au o mica afacere, sau marilor firme care nu au nevoie de volum foarte mare pentru incarcatura, dar in acelasi timp cauta rapiditate si manevrabilitate.

Varianta actuala pentru persoane, ofera 9 locuri si dotari foarte interesante, cum ar fi sistemul de climatizare de lux THERMOTRONIC care regleaza temperatura si debitul de aer automat cu ajutorul unor senzori, unitate DVD cu navigatie pe pe hard-disk, sau sistem de comanda vocala LINGUATRONIC pentru a putea comanda mai usor aparatul radio sau telefonul.

Dar pentru a intelege mai bine de ce Vito este un model de luat in seama, ar fi mai bine sa trecem foarte repede prin istoria sa si sa observam cum a evoluat.

Prima generatie – W638

Prima generatie a modelului Vito a fost produsa din 1996 pana in 2003. Era disponibil in doua variante – una pentru marfa, partial vitrata sau numai cu luneta si o varianta pentru persoane care oferea 9 locuri si geamuri pe toate laturile.

Sarcina utila a modelului, era de aproape o tona si 5 metri cubi de spatiu pentru incarcatura. Motorizarile disponibile au fost in numar de trei – un motor diesel cu puterea de 79 CP, un motor turbodiesel cu 98 CP si un motor pe benzina care dezvolta 129 CP.

A doua generatie – W639

A fost lansata in anul 2003 si a reprezentat un pas foarte mare in evolutia acestui model. De data aceasta avem un design mai aerodinamic, noi motorizari si tractiune spate (optional 4×4).

Ultimul model Mercedes Vito este disponibil in aceleasi trei variante ca cel vechi, doar ca de data aceasta se poate alege intre trei lungimi diferite ale caroseriei si doua inaltimi ale plafonului.

Motorizarile disponibile, sunt in numar de 5 si doar diesel. Asadar avem 110CDI (95 CP), 113CDI (136 CP), 116CDI (150 CP) si doua motoare cu 6 cilindri in V – 122CDI (224 CP) si 126CDI (258 CP).

W639 a primit in 2010 un facelift dar motorizarile si dotarile disponibile au ramas in mare parte aceleasi.

Si daca tot am vorbit despre VAN-uri, toti stim ca acestea merg mana-n mana cu familia si excursiile, deci cred eu ca v-ar prinde bine si cateva recomandari de muzica pentru copii. Dar aveti grija sa alegeti ceva mai vesel, eventual din categoria muzica de gradinita, pentru ca altfel cel mic va dormi tot drumul si nu va mai apuca sa bucure de peisaje. Have a nice trip!

1 Comentariu

  1. Mercedes vito e o masina care consuma cat un logan 16mpi si are volum cat 3 loganuri. Nu mai spui ca nubincap bicicletele in masina… e o alegere foarte buna. Singurul inconvenient e ca variantele care au cutie automata cu 5 viteze sunt rare si scumpe. De obicei euro 4 au 6 viteze manuale.

    Doar oamenii pot comenta aici. Numele de firme sa servicii nu prea…

Comenteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *