Meniu Pagini
TwitterRssFacebook
Categorii Articole

Publicat de pe dec. 7, 2011 in ARHIVA | 0 comentarii

Cea mai scumpa macheta auto din lume costa 3.5 milioane de euro

Cea mai scumpa macheta auto din lume costa 3.5 milioane de euro

Luna aceasta, va avea loc la New York o licitatie cel putin ciudata. Obiectul este un Lamborghini Aventador la scara 1/8, ciudatenia fiind pretul de pornire: 3.5 milioane de euro.

Totusi, aceasta macheta nu este una obisnuita. Fiecare scaun are incrustate aproximativ 700 de dimante, suspensia este din aur masiv, iar jantele din platina. In ceea ce priveste caroseria, aceasta este construita din fibra de carbon care apoi a fost imbracata in aur.

Creatorul acestei machete este nimeni altul decat Robert Guelpen, specialistul in machete auto care a vandut in urma cu aproximativ un an si jumatate un Bugatti Veyron la scara 1/18, cu suma de 2.93 milioane de euro.

Pretul machetei este atat de mare, deoarece numai materialele necesare construirii ei au costat peste 2 milioane de euro. Ca idee, cu 3.5 milioane de euro iti poti lua 10 Lamborghini Aventador la scara reala. De laudat este totusi intentia lui Guelpen de a folosi profitul obtinut in urma licitatiei in scopuri caritabile. Si sa fiu sincer, cred ca va reusi sa o vanda, mai ales daca avem in vedere faptul ca a mai trecut o data prin acest proces.

Via – Jalopnik

Comenteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.