Meniu Pagini
Categorii Articole

Publicat de pe oct. 31, 2011 in STIREA SAPTAMANII | 0 comentarii

Vanzarile Dacia au scazut cu 2.3% in primele 9 luni ale anului

Vanzarile Dacia au scazut cu 2.3% in primele 9 luni ale anului

Dacia a vandut cu 2.3 procente mai putine masini la nivel global in primele noua luni ale acestui an. Duster este singurul model al producatorului din Romania care e pe plus in ceea ce priveste numarul unitatilor vandute.

Aceasta scadere se datoreaza in mare parte problemelor cu furnizorii de componente, terminarii programelor de reinnoire a parcului auto, si anularii bonusului oferit de statul francez celor care cumparau masini cu GPL. Cea mai mare scadere a inregistrat-o modelul Sandero – aproape 50% in comparatie cu anul trecut.

Totusi, Dacia a crescut, chiar daca nu per total. Daca vorbim de categoria SUV-urilor, cota de piata a producatorului roman este mai  mare, vanzarile modelului Duster triplandu-se fata de luna septembrie a anului 2010. Productia actuala a Dacia este de 236.000 de mii/unitati pentru primele noua luni ale acestui an.

Chiar daca volumul a scazut, productia valoreaza cu aproape 50%  mai mult – de la 1.9 mld. euro la 2.8 mld. euro. Cresterea este datorata modelului Duster, care are un pret mediu de 15.000 de euro in comparatie cu un Logan al carui pret mediu este 8.000 de euro.

Via – Mediafax

0 Comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce mai înseamnă România pentru industria auto europeană | REVISTA MISCAREA - [...] De fiecare dată când se discută despre evoluția pieței auto sau a industriei producătoare de mașini din România se…

Comenteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.