Audi ar putea construi mașini electrice în SUA

Constructorul auto german Audi analizează posibilitatea construirii unei uzine pentru vehicule electrice în SUA, în ideea de a profita de subvenţiile oferite în cadrul programului american de investiţii (Inflation Reduction Act, IRA), a declarat directorul general de la Audi, Markus Duesmann pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„Nu avem o uzină în SUA, încă. În contextul programului american Inflation Reduction, construirea unei uzine pentru vehicule electrice a devenit foarte atractivă”, a spus Markus Duesmann într-un intreviu pentru publicaţia germană, adăugând că este deschis la ideea ca Audi să-şi construiască propria sa uzină sau una împreună cu grupul mamă Volkswagen Group.

„În viitor, este posibil ca şi Volkswagen Group să construiască în America mai multe automobile destinate acelei pieţe”, a spus Markus Duesmann.

Inflation Reduction Act (IRA) este un pachet de 430 de miliarde de dolari care prevede distribuirea de subvenţii pentru industriile verzi, precum fabricarea de baterii pentru vehiculele electrice sau producţia de panouri solare, care îi îngrijorează pe europeni preocupaţi de riscul ca industriile viitorului să se mute în SUA graţie stimulentelor financiare.

La începutul acestei luni, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus relaxarea prevederilor privind ajutoarele de stat, în ideea de a sprijini tranziţia verde a companiilor industriale europene, pe fondul subvenţiilor americane şi chineze, fără acordarea de noi finanţări de la UE în perioada imediat următoare.

Vezi si:  Record de producție pentru Toyota

Mărcile premium Audi, Lamborghini şi Bentley au avut rezultate foarte bune în ultimul trimestru al anului trecut, când vânzările lor au crescut cu 26,1% în ritm anual.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.