Bugatti Tourbillon, o masina din filmele fantastice

Are un design desprins parca din filmele science-fiction. Acesta este Bugatti Tourbillon, noua generatie de bolizi.

Bugatti Tourbillon este cea mai puternica masina sport hibrida din lume. Deocamdata, exista doar in versiunea prototip. Continuator al vehiculelor anterioare de ultra performanta si ultra lux, cum e Chiron, Tourbillon este o super-masina. Directorul de design de la Bugatti, Frank Heyl, declara ca nu vrea sa se concentreze pe cifre: cai putere si asa mai departe. “Sigur ca va fi un bolid, o masina extrem de rapida. Dar nu vreau sa discut cifre, ci despre cum te simti in scaunul soferului, despre senzatii, mirosul pielii, schimbatorul de viteze si sunetele si vibratiile motorului. E o experienta emotionala, ce nu poate fi exprimata in cifre” – spune Heyl.

Bugatti Tourbillon ajunge pe piete in 2027, iar numele este un omagiu adus lumii ceasurilor de lux, acolo unde se imbina eleganta si precizia. Design-ul exterior nu e, totusi, o surpriza completa. Are ideile generale ale modelului Chiron, dar e o masina ceva mai zvelta si mai rafinata. Botul e ascutit, aminteste de forma unei sageti. “Arcul” bine cunoscut al Bugatti a fost usor modificat, cu o mica deviere de la forma circulara anterioara. Dupa cum a explicat Frank Heyl, modelele anterioare, toate detinatoare de recorduri de viteza, au aratat ca zona frontala a automobilului are un impact semnificativ asupra vitezei, mai mare decat au alti factori.

Vezi si:  Mercedes va produce o utilitara bazata pe Renault Kangoo

Motorul, V16 de 8,3 litri, poate genera 1.000 cai putere, dar randamentul total al sistemului e de 1800 cai putere, iar capacitatea de a absorbi zgomotul e extraordinara.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.