Bulgaria – restrictii pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pana pe 31 martie

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria ca, in conformitate cu datele puse la dispozitie de autoritatile bulgare, se desfasoara lucrari de reparatie a rosturilor de dilatare ale Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Activitatile de reparatie sunt efectuate la nivel local si sunt prevazute sa dureze pana la data de 31 martie 2024. Acestea se vor efectua pe timpul zilei si vor implica organizarea si reglementarea temporara a circulatiei rutiere pe pod, traficul desfasurandu-se pe o singura banda cu regim asigurat de accesibilitate si de semnalizare prin indicatoare rutiere si personal de dirijare.

MAE le recomanda cetatenilor romani sa conduca preventiv, cu viteza adecvata, sa respecte strict semnalizarea rutiera temporara montata si indicatiile/semnalele organelor de control aflate la fata locului si sa aiba autovehiculele echipate pentru circulatie pe drumurile publice in conditii de iarna.

In acest context, este reiterata importanta informarii corecte a soferilor romani, achizitionarii din timp a vinietelor electronice si achitarii conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Informatii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuala a drumurilor – pe aplicatia gratuita LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agentiei “Infrastructura Rutiera” – www.api.bg si la numarul de telefon 070013020, accesibil in regim non-stop; cu privire la situatia zborurilor pe aeroportul Sofia – www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea in Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Conditii de calatorie in Bulgaria, titlul Reglementari vamale) si pe site-ul Agentiei „Vami” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta si sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situatia circulatiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg.

Vezi si:  Masina mai ieftina decat Tata Nano? Da, se poate!

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: +359879440758.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.