BYD, constructorul auto chinez, isi face fabrica in Ungaria

Fabricantul de masini electrice BYD, din China, infiinteaza prima sa fabrica din Europa. Aceasta va fi in orasul Szeged, din Ungaria.

Astfel, in Szeged vor fi create mii de locuri de munca, iar economia locala va avea de castigat enorm. Sudul Ungariei este pregatit sa devina un punct de reper pe harta constructorilor auto, iar faptul ca gigantul chinez al masinilor electrice, BYD, vine aici e un plus de vizibilitate pentru regiune si pentru Ungaria, in general.

BYD este cel mai mare fabricant de autovehicule electrice din lume. “Datorita acestui proiect, zona Szeged va ocupa un loc important pe harta economica europeana” – e de parere Antal Józeph Mézáros, CEO al Csomiep Construction, una dintre firmele care construiesc sosele langa viitoarea fabrica BYD. Mézáros anticipeaza cresterea numarului de lucrari de infrastructura imediat de va incepe construirea fabricii. „Anul trecut am angajat 123 de oameni. Vom mai face angajari” – afirma Mezaros.

Fabrica BYD se va intinde pe o suprafata de circa trei kilometri patrati si va asigura locuri de munca pentru 3000 de persoane.

Guvernul maghiar afirma ca este una dintre cele mai semnificative investitii economice din istoria recenta a Ungariei. „Prezenta unei firme multinationale e importanta fiindca pune in miscare un efect de multiplicare in orasul nostru” – a declarat Attila Kökúti, presedintele Camerei de Comert si Industrie din Szeged. Deocamdata, principalele activitati economice din Szeged sunt in sectoarele procesare alimente si agricultura. Insa odata cu deschiderea fabricii BYD, si alte segmente economice se vor dezvolta, cum ar fi turismul, comertul si serviciile.

Vezi si:  Mancatul la volan, mai periculos decat scrierea unui SMS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.