California interzice autovehiculele GM fara sofer

Autoritatile din statul american California a interzis autovehiculele autonome Cruise, ale companiei General Motors. Decizia a fost luata dupa ce un asemenea autovehicul a lovit un pieton.

Interdictia intra in vigoare imediat, astfel ca masinile GM model Cruise nu vor mai fi vazute strazile din statul California. Pe 2 octombrie, un autovehicul autonom a lovit un pieton, care anterior fusese lovit de o alta masina, insa soferul fugise. Calculatorul de la bord daduse comanda de activare catre sistemul de franare, dar, nu se stie de ce, franele au ramas blocate. Autoritatile din California au anuntat ca interzicerea masinilor Cruise e necesara din motive de securitate pentru siguranta publica. “Vom suspenda activitatea autovehiculelor fara sofer in San Francisco. Atunci cand exista un risc pentru siguranta publica, putem revoca imediat licentele de functionare. Decizia nu afecteaza permisul General Motors de testare a acestui tip de vehicule, cu conditia sa existe un sofer de siguranta” – se arata in decizia autoritatilor din California.

Cruise a anuntat, la randul sau, o pauza in activitatea autovehiculelor fara sofer din San Francisco. De asemenea, compania a explicat ca analizeaza incidentul din 2 octombrie, cand autovehiculul fara sofer, desi a pus frana, nu a reusit sa evite lovirea unui pieton, deja accidentat de un sofer care fugise de la fata locului. “Echipele noastre analizeaza schimbarile care ar trebui facute in sistemul electronic, astfel incat, asemenea incidente, extrem de rare, sa nu se repete” – precizeaza Cruise.

Vezi si:  Opel se așteaptă la vânzări mai bune în 2023

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.