Ce fel de firma alegi cand vrei sa inchiriezi o masina?

Sunt momente in care apare nevoia de inchiria o masina, motivele fiind diverse: ai masina personala in service pentru o perioada mai lunga, nu are cine sa te ia de la aeroport si trebuie sa ajungi in alt oras, ai nevoie de o masina cu mai multe locuri pentru o perioada relativ scurta de timp si multe altele.

Totusi, daca motivele pentru care inchiriezi o masina le-am discutat in trecut din mai multe perspective, nu m-am referit niciodata la lucrurile de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi firma de la care inchiriezi masina.

Sa o luam pe rand. Personal, nu m-ar interesa atat de mult cat de cunoscuta este compania. In schimb, m-ar interesa sa aiba preturi foarte bune, un parc auto cat mai nou, deoarece asta inseamna ca pot beneficia de o masina mai sigura si mai confortabila, sa ofere posibilitatea de a ridica masina la orice ora, chiar si noaptea (in cazul in care doresti sa ridici masina din aeroport si avionul aterizeaza la o ora nu tocmai confortabila). Apoi, un alt detaliu important este si suma care va fi blocata drept garantie – cu cat este mai redusa, cu atat mai bine.

Ultimul lucru important pentru mine, ar fi sa pot preda masina in alt oras, chiar daca acest lucru ar presupune mici costuri suplimentare. Nefiind din Bucuresti, in momentul in care ne referim la inchirierea unei masini din aeroport, pentru a ajunge acasa, fara a avea aceasta posibilitate, de a preda masina in orasul meu de destinatie, nu ar mai avea niciun sens sa apelez la aceasta metoda.

Vezi si:  Cand ai nevoie de o firma de inchirieri masini?

Spre exemplu, mi s-a parut interesanta oferta de inchirieri auto de la Ascar, o companie de rent-a-car din Bucuresti care, din cate am observat ofera conditii bune pentru majoritatea situatiilor si preturi corecte, completate de un parc auto in mare parte nou, format din clase diferite: de la masini de clasa mica, pana la limuzine premium sau MPV-uri cu sapte locuri.

Tu ai inchiriat pana acum o masina? Daca da, ce ti-a placut si ce te-a dernjat in tot acest proces?

One thought on “Ce fel de firma alegi cand vrei sa inchiriezi o masina?”

  1. Trebuie avut mare grija cu firmele de inchirieri pentru ca sunt multe care pun „pret de 10$”, dar mic pe contract mai au multe alte taxe care la sfarsit te pun serios la plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.