Cea mai scumpa macheta auto din lume costa 3.5 milioane de euro

Luna aceasta, va avea loc la New York o licitatie cel putin ciudata. Obiectul este un Lamborghini Aventador la scara 1/8, ciudatenia fiind pretul de pornire: 3.5 milioane de euro.

Totusi, aceasta macheta nu este una obisnuita. Fiecare scaun are incrustate aproximativ 700 de dimante, suspensia este din aur masiv, iar jantele din platina. In ceea ce priveste caroseria, aceasta este construita din fibra de carbon care apoi a fost imbracata in aur.

Creatorul acestei machete este nimeni altul decat Robert Guelpen, specialistul in machete auto care a vandut in urma cu aproximativ un an si jumatate un Bugatti Veyron la scara 1/18, cu suma de 2.93 milioane de euro.

Pretul machetei este atat de mare, deoarece numai materialele necesare construirii ei au costat peste 2 milioane de euro. Ca idee, cu 3.5 milioane de euro iti poti lua 10 Lamborghini Aventador la scara reala. De laudat este totusi intentia lui Guelpen de a folosi profitul obtinut in urma licitatiei in scopuri caritabile. Si sa fiu sincer, cred ca va reusi sa o vanda, mai ales daca avem in vedere faptul ca a mai trecut o data prin acest proces.

Via – Jalopnik

One thought on “Cea mai scumpa macheta auto din lume costa 3.5 milioane de euro”

  1. Da este ok eu cred ca merita daca tinem cont ca la un super.extra.megga mall din rusia daca nu ma insel sa vindut un stilou cu suma de 1 mil.€.deci o macheta incrustata cu n( x) diamante si amortizoare de aur cu arcuribde platina sau invers merita .merita.merita….si eu am in jur de 284 si inca citeva dar citeva sunt proiecte de aceea am zis in jur de 284 pt ca nu stiu pe care le sacrific pt a faca un proiect inseamna :sa i pui leduri exterior.interior roti mai groase cu cauciucuri cu talon mic pardon (jenti) sau cum stie toata lumea pe inteles genti de masina;mai departe interior rearanjat vopsit imbracat etc.etc toate intr o mamiera frofesionista nu asa hai sa vopsim noi macheta si sa i punem 5 leduri vopsim gentile si gata am facut o tare da tot nu i asa .nu domnilor daca o faci macar fao cum trebuie daca nu las o asa .in fine deci merita .multumesc.marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.