Centrul de electrificare Ford din Koln a fost inaugurat

Ford a inaugurat luni Centrul de Electrificare din Koln, Germania, o unitate de producţie tehnologizată la cel mai înalt nivel, unde se va construi noua generaţie de vehicule electrice de pasageri pentru milioane de clienţi europeni, a informat într-un comunicat producătorul auto american.

Ford a transformat istorica fabrica din Niehl, Koln – fondată în 1930 – ca parte a unei investiţii de două miliarde de dolari, care reprezintă un vot de încredere major în locurile de muncă calificate din industria prelucrătoare germană şi în viitorul producţiei de automobile în Europa.

Proiectat pentru a fi extrem de eficient, amplasamentul de 125 de hectare este echipat cu o linie de producţie complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor şi soluţii de automatizare de ultimă generaţie, permiţând o capacitate anuală de producţie de peste 250.000 de maşini electrice.

În urma succeselor raportate de Mustang Mach-E, E-Transit şi F-150 Lightning, Ford a prezentat recent cel de-al patrulea modele electric la nivel global, Explorer, care va fi primul vehicul electric produs în Koln, urmat de un al doilea vehicul electric, un crossover sport.

Centrul de Electrificare din Koln va fi prima unitate de producţie Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon şi sprijină angajamentul companiei de a atinge acest obiectiv pentru întreaga sa amprentă europeană până în 2035, ceea ce vizează unităţile de producţie, logistica şi furnizorii direcţi.

Vezi si:  Noul Volkswagen Golf VII, lansat la Suceava

„Deschiderea Centrului de Electrificare din Koln reprezintă startul pentru o nouă generaţie de vehicule electrice şi a producţiei nepoluante în Europa. Această unitate va fi una dintre cele mai eficiente din punct de vedere ecologic din întreaga industrie. Sunt încântat să continui să lucrez pentru un viitor cu emisii zero pentru copiii şi nepoţii noştri”, a afirmat Bill Ford, preşedinte executiv.

La rândul său, cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat: „Centrul de Electrificare reprezintă un nou început şi marchează cea mai mare investiţie din istoria companiei la uzina Ford din Koln. Aceasta este o veste bună pentru Koln, pentru industria auto din Germania, pentru mobilitatea electrică şi pentru noua eră.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.