Centuri active pentru locurile din spate, de la Mercedes

Cei de la Mercedes au pus la punct un sistem care usureaza accesul pasagerilor la centurile de spate. Acest sistem va fi implementat pentru prima data pe noul S-Klasse.

Rolul noii tehnologii de la Mercedes este acela de a stimula purtare centurilor de siguranta pe locurile din spate. Cum functioneaza sistemul? La deschiderea unei portiere spate, cu ajutorul unui motor electric, cataramele centurilor libere ies in afara, astfel fiind mult mai usor de gasit si de folosit. Pentru a iesi si mai mult in evidenta, butonul de eliberare a centurii va fi iluminat. Bineinteles ca odata ce va fi folosita centura, catarama se va retrage inapoi pentru a nu crea disconfort pasagerilor.

Noul sistem al celor de la Mercedes va fi prezent pentru prima data pe nava-amiral S-Klasse, mai exact pe noua generatie care va fi lansata in 2013.

Purtarea centurii chiar si cand calatoriti pe locurile din spate este foarte importanta, aceasta putand sa va salveze viata in cazul unui accident. Pe langa faptul ca va protejeaza pe dumneavoastra, ii protejeaza si pe ocupantii locurilor din fata. Ca idee, in cazul unui impact, daca nu purtati centura de siguranta, in momentul in care veti lovi scaunul pasagerului din fata, lovitura va fi echivalenta cu o greutate de 700 de kilograme asezata pe acesta. Asadar, chiar si fara acest sistem care va usureaza accesul, va recomandam sa purtati de fiecare data centura de siguranta. Este un minim efort, care poate face diferenta in caz de accident!

Vezi si:  Se cauta cel mai vechi Porsche vandut in SUA

Via – Automarket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.