Chinezii au copiat B-Klasse. De data aceasta cu acordul Mercedes.

Chinezii de la BAIC au dat publicitatii primele imagini cu ultimul lor model, BAW C301. Design-ul, dupa cum probabil va asteptati, nu este tocmai original.

Masina chinezeasca este de fapt un Mercedes B-Klasse. Bineinteles, nu se ridica la nivelul modelului din Stuttgard, singurul element care se aseamna fiind designul exterior.

Cel mai interesant lucru in ceea ce priveste acest model, este faptul ca acesta este produs cu acordul Mercedes-Benz. Cum s-a ajuns aici? Nemtii au un parteneriat cu BAIC (Beijing Automotive Corporation) care prevede producerea unor modele Mercedes precum C-Klasse, E-Klasse si GLK in China. Aceasta intelegere mai prevede si ca BAIC obtine drepturile de productie pentru vechea generatie B-Klasse, deci astfel s-a ajuns la clona BAW C301.

Cu exceptia design-ului exterior, modelul produs de chinezi nu mai are nimic in comun cu originalul. Platforma pe care o foloseste este de Mitsubishi Colt, iar motoarele sunt de 1.3 litri si 100 CP, respectiv 1.5 litri si 115 CP.

BAW C301 urmeaza sa fie lansat in cadrul Salonului Auto de la Beijing. Pretul pentru piata din China va fi de 8.400 euro.

Via – Autoblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.