CNAIR lanseaza aplicatia informatică eAST – emitere Autorizatii Speciale de Transport in format electronic

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR – lanseaza aplicatia informatica “eAST – emitere Autorizatii Speciale de Transport la cerere in mod electronic”, destinata obtinerii Autorizatiilor Speciale de Transport (AST) de catre operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, in mod automat, in baza datelor furnizate de solicitant, fara interventia unui operator uman, ca parte a strategiei proprii privind procesul de digitalizare.

Mediul de test al aplicatiei a fost pus la dispozitia operatorilor de transport, in vederea cunoasterii functionalitatilor acesteia si efectuarea de simulari ale procedurii de obtinere a AST, similar cu mediul de productie, care a fost lansat incepand de miercuri, 25 octombrie, 2023.

Au fost stabilite limitele maselor si dimensiunilor pana la care aplicatia este configurata in prezent. Ulterior, in functie de evolutia traficului si de darea in exploatare a noi sectoare de drumuri de interes national, cu capacitate portanta crescuta, aceste limite pot fi actualizate cu majorari superioare celor initiale.

Avand in vedere prevederile legale actuale privind declararea pe proprie raspundere a caracteristicilor vehiculelor cu depasiri, operatorii de transport sunt rugati sa consulte “Manualul utilizatorilor externi” si termenii si conditiile de utilizare afisate pe site-ul CNAIR la sectiunea “Informatii transporturi rutiere – Autorizatii”.

Precizam faptul ca organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicatia eAST si la modalitatile de verificare a conformitatii cu informatiile existente in baza de date proprie CNAIR.

Vezi si:  Industria auto din Germania e intr-o criza existentiala

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.