Crossover-ul Alfa Romeo devine realitate in 2012

Crossover-ul marca Alfa Romeo care cu putin timp in urma era doar o speculatie a presei auto, a fost confirmat oficial de catre Sergio Marchionne.

Oficialul grupului Fiat-Chrysler a confirmat lansarea unui SUV compact sub sigla Alfa Romeo, lansarea urmand sa aiba loc in cursul anului urmator.  Modelul celor de la Alfa va concura cu modele premium consacrate cum ar fi BMW X3, Audi Q5 sau Mercedes GLK.

Viitorul SUV va fi dezvoltat impreuna cu cei de la Jeep, urmand sa fie produse 280.000 de exemplare din care 100.000 vor purta sigla Alfa Romeo. Noul model va fi produs la uzina Fiat din Mirafiori, Italia dupa ce se vor investi 1.3 milioane de euro in modernizare.

Surse din cadrul constructorului italian au declarat ca SUV-ul italian va folosi platforma C, care in prezent este folosita pe Giulietta. Pe langa aceste noutati, se pare ca Alfa Romeo se pregateste de o revenire in forta pe piata din SUA, 50.000 de exemplare din cele 100.000 ce vor purta sigla marcii italiene urmand sa fie comercializate peste ocean.

Via – Autoblog

2 thoughts on “Crossover-ul Alfa Romeo devine realitate in 2012”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.