Dacia 500: O idee buna implementata prost

Discutand cu diversi oameni si aducand vorba de Dacia 500 am observat ca este un model oarecum necunoscut. Asa ca mi-am zis ca merita sa scriu cate ceva despre aceasta masina sa mai afle necunoscatorii de ea.

Dacia 500 cunoscuta si sub denumirea de Lastun este un model care se dorea a fi mic, ieftin si fiabil. Mic si ieftin a fost, fiabil din pacate nu. A fost produsa intre anii 1980-1990 la fostele Uzine Tehnometal Timisoara intr-un numar foarte mic: 5000-6000 de bucati. Motorul era cu 2 cilindrii, racit cu aer, 499 cmc, avea 22.5 cp un consum de 3.3 l/100km si o viteza maxima de 106km/h. Pentru o masina de oras din anii 80 avea niste specificatii decente as zice.

Pe hartie a aratat totul bine problema a fost produsul finit. Dupa cum zice si titlul aceasta idee a fost una foarte buna, o masina pentru oras cu 4 locuri ce ofera un consum mic. Marea problema a Daciei 500 a fost fiabilitatea foarte scazuta, acesta fiind si motivul pentru care a fost scoasa din productie.

Daca ar fi fost rezolvata problema fiabilitatii poate ar fi existat si in ziua de azi un model de clasa mini in portofoliul Dacia. Dar, cine stie, in cativa ani cu ajutorul Renault poate o sa avem parte si de asa ceva.

Vezi si:  Lotus Omega - Performanta in serie limitata

Pentru mai multe detalii despre Dacia 500 -> AutoClubLastun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.