Dacia a crescut vânzările în Europa

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un avans de 44,4%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4,3%, de la 3,5% în perioada similară din 2022, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 48.022 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în mai în Europa, comparativ cu 33.253 în perioada similară din 2022.

Aproape toţi marii producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor în mai: grupul Volkswagen (20,2%), grupul Renault (35,5%), Mercedes-Benz (1,4%) în timp ce grupul Stellantis şi Ford au raportat scăderi, de 0,5% şi, respectiv, 2,8%.

În primele cinci luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 42,9% în Europa. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 239.514 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie-mai 2022 (167.647 vehicule).

Toţi marii producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor în primele cinci luni din acest an grupul Volkswagen (24,9%), grupul Stellantis (7,2%), grupul Renault (30,8%), Mercedes-Benz (7,72%) şi Ford (2,1%).

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au crescut cu 18,2% în mai, comparativ cu perioada similară din 2022, a zecea lună de creştere consecutivă, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în timp ce România a raportat un avans de aproape 34%.

Vezi si:  EuroNCAP: Dacia Duster a obtinut trei stele

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.