Dacia participa la raliul Dakar cu un prototip cu combustibil sintetic

Dacia, brand-ul low-cost al companiei Renault, a anuntat ca participa , ca fabricant, la Raliul Dakar 2025 cu un prototip alimentat cu combustibil sintetic.

Este vorba despre un combustibil sintetic cu continut scazut de carbon, produs de Saudi Aramco. Masina va fi condusa de Sebastien Loeb. De noua ori campion mondial la raliuri, Loeb si pilotul spaniol Cristina Gutierrez Herrero vor alerga oficial pentru Dacia din 2024, in cadrul fazei de testare de la raliul din Maroc. Herrero este prima femeie pilot de raliu din regatul Spaniei care are performante impresionante la raliurile de calibru greu din ultimii ani.

Renault, Saudi Aramco si constructorul auto Geely, din China, fac echipa intr-o companie care va produce motoare cu combustie interna, dar si motoare hibrid.

Combustibilul pe care il va folosi Dacia e realizat din combinarea hidrogenului obtinut din energie regenerabila cu dioxid de carbon captat din atmosfera. Potrivit unui comunicat de presa al Dacia, rezulta astfel un combustibil sarac in carbon.

„Dacia considera ca raliul Dakar rezoneaza bine cu principiile sale. Raidul-raliu e o aventura sportiva si umana, conforma cu zonele de brand ale Dacia : e o aventura robusta, in aer liber, pe patru roti, cu un prototip pus la punct pentru a rezista in conditii extreme. E o aventura eco-smart, tinand cont ca bolidul Dacia va merge pe combustibil sintetic” – precizeaza Dacia, intr-un comunicat de presa.

Vezi si:  Volkswagen, detronată în China

Testarea prototipurilor va incepe in 2024, inainte de sezonul curselor off-road din 2025. „Dacia si Dakar sunt perechea perfeta ! Nu e doar un test in care Dacia isi va dovedi robustetea, ci si o dovada a angajamentului nostru pentru mobilitatea cu continut scazut de carbon” – a declarat Denis Le Vot, CEO Dacia.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.