De ce ai nevoie pentru a lua permisul auto pentru categoria A?

Daca esti pasionat de motociclete si, in general, de vehicule pe doua roti, trebuie sa stii ca pentru a obtine permisul pentru un astfel de vehicul ai nevoie de foarte multe criterii de indeplinit, deoarece aceasta categorie este foarte periculoasa, iar cei care le conduc trebuie sa fie extrem de prudenti. In aceasta categorie de vehicule intra motocicletele, fie ca sunt cu atas sau fara atas si triciclurile cu putere mai mare de 15 Kw.

De asemenea, categoria A dispune si de 3 subcategorii: AM pentru mopede cu capacitate cilindrica de pana in 50 cm3, A1 pentru motocicluri cu capacitate cilindrica de maxim 125 cm3 si A2 pentru motocicluri cu putere de maxim 35kw. Conform chestionare-az.ro, conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti sunt diverse, de la categorie la categorie:

  • Pentru categoria A, trebuie sa ai fie 2 ani experienta in categoria A2 si minim 20 de ani, fie 24 de ani;
  • Pentru categoria AM trebuie sa ai 16 ani;
  • Pentru categoria A1 trebuie sa ai 16 ani;
  • Pentru categoria A2 trebuie sa ai minim 18 ani.

Daca te-ai hotarat sa obtii permisul pentru una din categoriile de mai sus, trebuie sa fii constient ca vei avea de invatat destul de mult, de facut numeroase chestionare auto categoria A si de acordat o atentie deosebita instructorului. Fiind o categorie foarte periculoasa, permisele se dau ceva mai greu, asadar, trebuie sa te prezinti foarte bine in fata examinatorului.

Vezi si:  TOP LAC AUTO, un service auto cu experienta de peste 20 de ani

Pentru a lua permisul, trebuie sa respecti urmatoarele cerinte:

  • Sa fii prezent la toate cursurile, atat teoretice cat si practice . La cursurile teoretice vei face numeroase chestionare auto categoria A si te vei obisnui cu atmosfera de examen.
  • Sa obtii un certificat medical din care sa reiasa ca esti sanatos. Sanatatea este extrem de importanta. Pentru a conduce o motocicleta ai nevoie de sanatate de fier si de mobilitate.
  • Sa respecti toate indicatiile date de instructor.
  • Sa faci cat mai multe chestionare auto.
  • Sa citesti Codul Rutier Mura in Gura si sa inveti foarte bine semnele de circulatie. Acestea vor fi extrem de importante atat in examen, cat si dupa.

Daca respecti aceste criterii, cu siguranta vei avea sanse foarte mari sa iei examenul si sa conduci propriul vehicul pe doua roti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.