De unde mi-am luat piesele auto pentru revizie ultima oara

In functie de cati kilometri parcurgi anual, trebuie sa faci revizia o data, de doua ori sau, in unele cazuri, chiar de trei ori in acelasi an. Daca vorbim despre mine, in general nu depasesc 15.000 de km cu masina personala, asadar revizia o fac o data pe an.

Si, pentru ca nu-mi place sa platesc mai mult decat trebuie, in trecut, de fiecare data pierdeam cateva ore plimbandu-ma de la un magazin la altul, in cautarea celui mai avantajos pret pentru piesele auto necesare. Bineinteles, nu faceam acest traseu numai pentru pachetul de revizie, ci si pentru alte piese aditionale. De cele mai multe ori, diferentele au fost destul de mari, asta insemnand ca efortul de a cauta nu a fost in zadar. Totusi, cum de la o zi la alta timpul este tot mai limitat, ultima oara am luat o decizie cat se poate de inteleapta: sa-mi comand cele necesare de la un magazin de piese auto online. Este mult mai usor si mai ieftin sa deschizi cateva site-uri, sa compari preturile, sa faci un total si sa alegi magazinul care are cea mai buna oferta (dar si servicii de calitate), decat sa pierzi o zi in care ai fi produs ceva sau pur si simplu te-ai fi relaxat.

Vezi si:  Cum procedezi cand vrei sa-ti vinzi masina?

Personal, inainte de a decide in acest fel, am verificat si diferentele de pret fata de magazinul auto clasic si, cu aproximatie, am observat diferente de 10% in suficient de multe cazuri. Da, este adevarat, daca nu comanzi peste o anumita suma (400-500 de lei) trebuie sa platesti si transportul, care este in jur de 15-20 de lei, dar chiar si asa diferenta de pret il acopera si, per total, ramai cu niste bani in buzunar si nu mai pierzi timpul plimbandu-te din magazin in magazin.

In curand ma pregatesc de revizia anuala si, de data aceasta, voi fi nevoit sa cumpar mai multe decat ulei si filtre. Sunt foarte curios daca toate piesele care-mi vor veni se vor potrivi. Desi, nu pot sa spun ca am vreo temere reala, pentru ca identificarea se face la fel ca in cazul unui magazin clasic, folosind codul de caroserie.

Tu ti-ai comandat vreodata piesele auto online? Daca da, care a fost experienta? Ai intampinat vreo problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.