Doar trei stele EuroNCAP pentru Dacia Logan MCV

Siguranta oferita de noul Logan MCV a fost testata de EuroNCAP. Desi vorbim despre un model ieftin, rezultatul ramane foarte dezamagitor.

Noul Logan MCV, masina care s-a vandut foarte bine in tara, dar mai ales in Europa de Vest, a ajuns pe mana celor de la EuroNCAP. In urma testarii, rezultatul obtinut de MCV a fost de numai trei stele. Daca in trecut noul Sandero a primit patru stele, acum, odata cu inasprirea normelor de testare, rezultatele au fost mai slabe. Astfel ca, putem considera rezultatul obtinut de MCV ca fiind valabil pentru toate modelele Dacia construite pe platforma Logan. Mai mult ca sigur diferentele ar fi mici, iar in final s-ar ajunge la aceeasi cotatie.

Cu adevarat grav este faptul ca Logan MCV a pierdut puncte esentiale la capitole foarte importante, precum protectia adultilor. Asadar, rezultatul nu este datorat doar lipsei unor sisteme moderne de siguranta, lucru peste care orice client ar fi putut sa-l treaca cu vederea.

Scorurile exacte:

  • Protectia pasagerilor adulti: 57%;
  • Protectia pasagerilor copii: 75%;
  • Protectia pietonilor: 55%;
  • Sisteme de siguranta: 38%;

Accept faptul ca Dacia produce masini ieftine si ca acest lucru inseamna compromis in anumite puncte. Totusi, daca acel compromis se refera la siguranta si, mai mult decat atat, este un compromis foarte mare, nu am cum sa-l accept vreodata. Din punctul meu de vedere, este oricand de preferat sa treci peste pretentia de a avea o masina cu zero kilometri si sa alegi o varianta cu foarte putini kilometri, garantie si – cel mai important – siguranta de cinci stele. Repet, apreciez ce a reusit Dacia, dar totul se opreste la siguranta, mai ales cand circuli in Romania, unde riscul de a avea un accident grav este destul de mare.

One thought on “Doar trei stele EuroNCAP pentru Dacia Logan MCV”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.