Echipajul X Riders a luat locul 3 la Hungarian Baja

Costel Casuneanu si Maurilio Zani, pe un Mitsubishi MPR 13, au terminat pe locul 3, la clasa T1.1, etapa de Cupa Mondiala din Ungaria. In clasamentul general, echipajul X Riders s-a clasat pe locul 6 in ciuda unei penalizari de 10 minute.

Weekendul 26 – 28 august a fost unul plin de actiune pentru echipajul X Riders. Costel Casuneanu si Maurilio Zani au luat startul in Hungarian Baja, etapa inclusa in premiera in calendarul Cupei Mondiale de Rally Raid, la volanul modelului Mitsubishi MPR 13. La startul competitiei maghiare, desfasurata pe specialele din jurul orasului Gyor, s-au aflat 27 echipaje la clasa auto si 25 de echipaje la clasa moto/quad.

Vineri, in prima zi a competitiei, a fost programata super speciala, lunga de 5,5 kilometri, si startul festiv in centrul orasului Gyor. „Prima zi a fost cea mai usoara. Am inceput destul de bine, dar greul de abia acum urmeaza”, a spus Costel Casuneanu, care a terminat prima zi pe locul 5.

Sambata si duminica, pe o caldura teribila, s-au desfasurat celelalte 6 probe speciale cu o lungime de peste 300 kilometri. Costel Casuneanu si Maurilio Zani si-au intrat repede in ritm si s-au implicat, inca de pe primii kilometri de proba speciala, in lupta pentru un loc pe podium la clasa T1.1. „Concurenta a fost una foarte puternica, iar probele extrem de dificile. Au fost multe saritori si pasaje foarte inguste unde la cea mai mica greseala se putea termina totul, insa am reusit sa ajungem fara probleme la sosire”, a spus Costel Casuneanu, la finalul etapei maghiare.

Vezi si:  Piese auto online sau offline?

Dupa o cursa extrem de dificila si o penalizare de 10 minute, Echipajul X Riders a terminat Hungarian Baja 2011 pe locul 3 la clasa T1.1, egaland astfel cea mai buna performanta din acest sezon obtinuta in Baja Spania, etapa inclusa si ea in calendarul Cupei Mondiale. „Am gresit traseul si am primit o penalizare de 10 minute. A fost greseala mea si mi-o asum. Din pacate aceasta greseala ne-a costat un loc in clasament”, a mai spus Costel Casuneanu.

In clasamentul general, echipajul X Riders a terminat pe locul 6 dupa Leonid Novitskiy, Boris Gadasin, Miroslav Zapletal, Károly Fazekas, si Zdenek Porizek. Urmatoarea provocare pentru Costel Casuneanu si Maurilio Zani este Raliul Faraonilor programat in perioada 1 – 9 octombrie 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.