Echipajul X Riders ia startul in Raliul Faraonilor

Costel Casuneanu si Maurilio Zani se afla in fata celei mai mari provocari din acest sezon. Echipajul X Riders, pe un Mitsubishi MPR 13, vor lua startul in Raliul Faraonilor, cea mai dificila etapa din Campionatul Mondial de Rally Raid.

Dupa Baja Spania si Hungarian Baja, echipajul X Riders va lua startul, in perioada 3 – 8 octombrie, la cea de-a 14-a editie a Raliului Faraonilor. Chiar daca pana acum au participat la doar doua curse din acest campionat, Costel Casuneanu si Maurilio Zani ocupa pozitia a 15 in Campionatul Mondial, iar obiectivul dupa cursa din Egipt este sa intre in top 10. „Cel mai probabil am fi avut o pozitie mai buna in clasamentul general, dar programul nostru nu a fost unul complet si nu am participat decat la doua curse din cele cinci desfasurate pana acum. Raliul Faraonilor este o etapa extrem de dificila si obiectivul nostru este sa ajungem la sosire. Mi-ar placea insa ca dupa aceasta cursa sa fim printre primele zece echipaje din lume”, a spus Costel Casuneanu.

La startul Raliului Faraonilor din acest an vor fi 63 de echipaje la clasa moto, 12 la clasa quad, 25 la clasa auto si trei la clasa camioanelor. In plus, vor mai fi si 20 de echipaje care vor concura la clasele auto si moto clasice. La clasa auto, acolo unde concureaza si echipajul X Riders cu un Mitsubishi MPR 13, lupta se anunta extrem de disputata, mai ales ca la start va fi si Jean Louis Schlesser, multiplu castigator al Raliului Dakar. „Ne asteapta peste 3000 kilometri extrem de dificili, dintre care 70% vor fi prin deset. Vom incerca sa ne acomodam cat mai repede si imi doresc foarte mult sa terminam aceasta cursa”, a spus si Maurilio Zani, copilotul echipajului X Riders.

Vezi si:  Statistici din domeniul dezmembrarilor auto

Pentru a face fata acestei provocari, echipa X Riders a plecat in Egipt cu o masina si un camion de asistenta plus o echipa de sapte oameni, dintre care trei mecanici. Startul se va da de langa piramidele din Giza, al treilea oras ca marime din Egipt, dupa care urmeaza 6 zile extrem de lungi prin desertul egiptean. „Va fi o saptamana grea si sper sa ne intoarcem cu bine acasa, iar daca la finalul cursei ne vom atinge si obiectivul atunci este cu atat mai bine. Sunt sigur ca va fi o experienta interesanta si ca vom invata multe lucruri care ne vor fi de folos si in sezonul 2012”, a spus Costel Casuneanu, inaintea plecarii spre Egipt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.