Euro NCAP a testat 15 modele noi

Organismul european de testare a sigurantei automobilelor – Euro NCAP – a publicat astazi rezultatele obtinute de cele 15 modele noi pe care le-a testat.

In lista cu masinile testate se regasesc modele noi foarte asteptate de public, cum ar fi noul VW Golf VII, noul SEAT Leon, noul Subaru Forester sau noul Range Rover. Dintre cele 15 modele testate 14 au obtinut cinci stele, in timp ce unul, mai exact modelul romanesc Dacia Lodgy, a obtinut numai trei stele.

De remarcat ca toate modelele de cinci stele au obtinut un punctaj de peste 90% la protectia pasagerilor adulti, in timp ce la protectia copiilor 13 dintre cele 14 se pot lauda cu un scor de peste 80%, exceptie facand Fiat 500L care are un scor de 78%.

Punctajul foarte slab obtinut de Dacia Lodgy este datorat lipsei in dotarea standard a unor sisteme precum ESP-ul. Scorul obtinut de modelul romanesc la protectia pasagerilor adulti este de 72%, iar la protectia copiilor 77%, in timp ce protectia pietonilor si sistemele de siguranta au fost notate cu 44%, respectiv 29%.

Informatii detaliate despre fiecare model testat in parte gasiti pe site-ul Euro NCAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.