Hyundai a lansat doua noi motoare – 1.6 turbo si 2.0 diesel

Coreenii de la Hyundai au anuntat astazi lansarea a doua noi propulsoare. Prima unitate despre care vorbim este cea de 1.6 litri T-GDI cu 204 cai putere, iar cea de-a doua este un diesel de 2.0 litri care dezvolta 150 de cai putere.

Fanii Hyundai din toata lumea au un motiv de bucurie. Producatorul corean a lansat astazi doua noi propulsoare competitive in raport cu ce ofera concurenta.

Motorul pe benzina este dezvoltat pornind de la cunoscutul propulsor GDI de 1.6 litri, care este prezent pe Hyundai Veloster. Noutatea adusa de versiunea T-GDI este un turbocompresor si un intercooler, cu ajutorul carora puterea a crescut. Noua unitate dezvolta 204 cai putere la 6000 rpm si 265 Nm la la 1750 rpm. Acest motor proaspat prezentat respecta normele de poluare Euro 5 si urmeaza sa fie disponibil pentru comanda la jumatatea anului 2012, prima data pentru modelul Veloster.

Odata cu unitatea T-GDI, Hyundai a lansat si un propulsor diesel de 2.0 litri care dezvolta 150 de cai putere si 382 Nm. Dieselul a fost numit R-2.0 si va echipa toata gama Hyundai si Kia. Acesta respecta normele de poluare Euro 6.

Via – thekoreancarblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.