In 2013, productia auto din China va fi mai mare decat in Europa

Anul 2013 va aduce Chinei un nou loc 1, de data aceasta in productia de automobile. Chinezii vor avea o productie de automobile mai mare decat a intregii Europe, incluzand Rusia si Turcia.

Pentru prima oara in istorie, China va fi cel mai mare producator de automobile din lume, cu o cifra de 19.6 milioane de masini, in timp ce europenii vor produce in acest an numai 18.3 milioane de masini. In 2012 numarul de masini produse in Europa a fost de 18.9 milioane, in acelasi timp productia Chinei fiind de 17.8 milioane.

Spre comparatie, in 2001 Europa producea 35% din automobilele de pe glob, in timp ce in 1970 procentul era chiar de 50%. In 2013 numai 20% din productia totala de automobile va avea loc pe batranul continent.

Scaderea productiei in Europa are loc pe fondul inchiderii unor fabrici Ford si Opel, precum si a reducerii de personal operate de grupul francez PSA Peugeot-Citroen.

Despre piata auto europeana, Norbert Reithofer, seful BMW, spune ca in 2013 va ramane foarte competitiva, in timp ce Hakan Samuelsson, seful Volvo, declara ca „Privitor la piata auto din Europa, putem doar sa ne rugam”.

Via – Automarket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.