In viitor, vom avea motoare 1.0 TSI de 272 CP si 2.0 TDI de 300 CP

La editia de anul acesta a simpozionului de motoare de la Viena, Volkswagen a anuntat cateva motoare impresionante, care vor echipa modelele grupului in viitorul nu foarte indepartat.

Oricat ar critica unii motorizarile Volkswagen, producatorul german merge inainte si impresioneaza tot mai mult pe zi ce trece, mai ales in ceea ce priveste eficienta. La cea de-a 36-a editie a simpozionului de motoare de la Viena, grupul VW a anuntat doua unitati extrem de interesante.

Prima dintre acestea este unitatea TSI de 1.0 litri, care are trei cilindri si care cu ajutorul unei turbine de mari dimensiuni si a unui compresor actionat electric, ajunge la 272 de CP si 270 Nm.

VW-3-cylinder-TSI-engine-new

Al doilea motor care iese in evidenta este cunoscutul 2.0 TDI, care acum oferta o putere si un cuplu demne de un V8 fabricat in urma cu putini ani: 300 CP si 600 Nm. Toate acestea sunt posibile datorita unui sistem de injectie complex, a doua turbine cu geometrie variabila, dar si unui compresor controlat electronic.

VW-2.0-Bi-Turbo-TDI-diesel-engine_2-626x489

Pana vor intra in fabricatie, cu siguranta vor mai trece cativa ani, dar chiar si atunci vor ramane la fel de impresionante, pur si simplu pentru ca in acest moment, daca nu era facut acest anunt, era de neconceput o asemenea performanta.

Vezi si:  Noul Volkswagen Passat - galerie foto si informatii noi

Sursa: Auto Bild

2 thoughts on “In viitor, vom avea motoare 1.0 TSI de 272 CP si 2.0 TDI de 300 CP”

  1. In urma ultimului scandal cred ca generatiile actuale de diesel sunt cantecul de lebada al masinilor diesel. Daca prin rezolvarea problemelor de noxe se va scadea mult puterea motoarelor atunci dieselul e clar pe moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.