Marca Saab revine pe piata in 2013

Dupa o perioada lunga de timp in care vestile referitoare la marca Saab au fost fie negative, fie incerte, a venit si momentul in care ne este dat sa auzim ceva bun. Noii proprietari ai marcii suedeze au anuntat ca in 2013 ar putea reintra pe piata cu vechiul model Saab 9-3.

Motivul pentru care compania NEVS (National Electric Vehicle Sweden) a decis sa intre pe piata cu un model vechi, este acela ca doreste sa pastreze viu interesul pentru marca suedeza pana in momentul in care primul Saab din noua gama va fi gata de lansare. Directia in care va merge marca de acum inainte este total diferita de tot ce a fost pana acum. Masinile produse vor fi exclusiv electrice, primul model urmand sa foloseasca platforma Phoenix. Lansarea acestuia nu va avea loc mai devreme de anul 2015.

Daca 9-3 va fi din nou comercializat, acesta va folosi in continuare aceleasi motoare clasice, diesel sau benzina. Singura modificare va fi la nivelul siglei, aceasta urmand sa fie inlocuita deoarece NEVS nu a reusit sa cumpere drepturile de folosire a celei originale. Noua sigla urmeaza sa fie prezentata publicului pana la sfarsitul anului in curs.

In privinta productiei, oficialii NEVS au anuntat ca modelele Saab se vor fabrica in continuare in aceeasi fabrica din Trollhättan.

Vezi si:  Doar trei stele EuroNCAP pentru Dacia Logan MCV

Via – Automotive News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.