Masina noua cu Euro 4? Da, platesti si tu taxa!

Dupa cum probabil stiti in urma cu un an guvernul a hotarat ca masinile noi care au EURO4 si motor pana in 2.0 litri sunt exceptate de la plata taxei de inmatriculare. Decizia aceasta a fost luata pentru a incuraja achizitionarea de automobile noi, pentru a sustine practic economia romaneasca. Acum, ca e corecta sau nu decizia ce a fost luata atunci, nu comentez, dar acea decizie este valabila pana la sfarsitul anului 2009, adica inca 3-4 zile.

Ei bine, de curand, al nostru guvern a  purtat mai multe discutii cu reprezentatii Comisiei Europene. Rostul acelor discutii era de a prelungi perioada de “gratie” pentru automobilele noi cu norma E4 cu inca 6 luni, dar aceasta cerere nu a fost acceptata de CE.

Asa ca, de pe data de 1 Ianuarie 2010 daca iti iei masina noua nu vei mai fi scutit de la plata taxei. Taxa va fi de minim 360 de euro pentru orice masina noua ce va fi inscrisa in Romania.

Totusi exista o varianta de a ocoli taxa. Varianta este si motivul pentru care guvernul a dorit prelungirea perioadei de exceptare. Daca aduci o masina E4 cu motor de pana la 2.000cmc, inmatriculata in ultimul an intr-o tara membra UE, nu mai platesti taxa de inmatriculare in Romania. De ce? Pentru ca acel act normativ precizeaza ca sunt scutite de la plata taxei masinile inmatriculate pentru prima data in Romania si in Uniunea Europeana.

Vezi si:  Noul BMW Seria 3 a fost surprins necamuflat

In concluzie daca nu vreti sa mai umflati burtile guvernantilor platind o taxa auto chiar si pentru o masina E4, alegeti o tara din UE, va luati bilet de avion/autocar/tren si va intoarceti cu o masina aproape noua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.