Mercedes a adus ingineri de Formula 1 pentru a ține pasul cu Tesla

Constructorul auto german Mercedes-Benz a decis să îi implice pe inginerii echipei sale de Formula 1 în procesul de concepere a unor vehicule electrice de masă mai eficiente, reducând cu un sfert perioada de dezvoltare şi accelerând eforturile de a ţine pasul cu liderul Tesla, transmite Reuters.

După decenii în care au fost pionieri în tehnologia motoarelor cu combustie, constructorii auto tradiţionali precum Mercedes au rămas în urma producătorului american Tesla pe segmentul vehiculelor electrice. Echipa de Formula 1 poate ajuta Mercedes să reintre în cursă, este de părere Steven Merkt, director de soluţii de transport la TE Connectivity, un mare furnizor de componente auto.

„Nimeni nu resimte o presiune mai mare decât Mercedes pentru a fi lider la capitolul inovare. Trebuie să îşi intensifice eforturile”, spune Steven Merkt.

Anul trecut, Mercedes a dezvăluit conceptul EQXX, un automobil electric super-eficient cu o autonomie de peste 1.200 de kilometri, care a fost dezvoltat împreună cu echipa de F1 a constructorului german. Modelul EQXX a fost dezvoltat în doar 18 luni, graţie expertizei inginerilor de F1 de a lucra rapid pentru a îmbunătăţi eficienţa diferitelor componente de la motoare şi până la aerodinamică sau rezistenţa la rulare.

„Avem un avantaj aici cu Formula 1 pe care alţi nu îl au. Tesla nu are aşa ceva şi nici alte echipe”, subliniază directorul de tehnologie de la Mercedes, Markus Schaefer.

Vezi si:  FRANTA: In 2010 Dacia a avut cea mai mare crestere a inmatricularilor

Viteza este un aspect important pentru că noii intraţi pe segmentul vehiculelor electrice, şi în special Tesla, nu pot dezvolta sau îmbunătăţi modele mai rapid decât constructorii tradiţionali. De exemplu, producătorii chinezi de automobile electrice au reuşit să reducă perioada de dezvoltare la o medie de 2,5 ani şi să lanseze modele inovative şi ieftine în Europa.

Nevoia de rapiditate este însoţită de accentul pus de producătorii auto pentru a face vehicule electrice mai eficiente, şi în consecinţă cu costuri mai mici, prin reducerea greutăţii, extinderii autonomiei şi utilizarea unei cantităţi mai mici de metale rare pentru baterii. Furnizorii precizează că eficienţa este inclusă acum în contractele pentru unele vehicule electrice deoarece constructorii vor să îşi facă vehiculele mai accesibile.

„Eficienţa este un catalizator cheie pentru a accelera adoptarea vehiculelor electrice la nivel global”, a spus Schaefer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.