Mercedes Citan, doar trei stele EuroNCAP

Mercedes-Benz Citan a primit din partea EuroNCAP doar trei stele. Kangoo – model pe care se bazeaza si Citan – a obtinut patru stele in 2008, dar atunci conditiile de testare nu erau atat de stricte.

Incepand cu anul 2010, toate modelele producatorului din Stuttgart au obtinut cinci stele EuroNCAP. Totusi, odata cu aparatia noul Citan, model bazat pe platforma Renault Kangoo, a fost intrerupta traditia Mercedes. Cu numai trei stele, Citan se incadreaza in standardele clasei din care face parte, dar mult sub nivelul masinilor de familie veritabile.

Punctajele obtinute sunt, dupa cum ziceam, modeste: 74% la protectia pasagerilor adulti, 69% la protectia copiilor, 56% la protectia pietonilor si 33% la sisteme de siguranta active. Problema, din punctul meu de vedere, este pretul acestei masini. Consider ca, daca pui sigla Mercedes pe o masina si ai din start pretentia sa o platim scump, macar ofera ceva in plus fata de Renault. Si nu ma refer la cateva optiuni in plus, ci la calitatea generala a masinii si mai ales la siguranta. Dar, in cazul de fata, cand te prezinti cu un Kangoo restilizat si ceri cateva mii de euro bune in plus, ma simt oarecum inselat.

Pana la urma, de ce sa platesc aproximativ 3.000 de euro in plus pentru un logo, mai ales ca vorbim de o utilitara, deci o masina care trebuie sa produca bani, cu cheltuieli cat mai mici?!

One thought on “Mercedes Citan, doar trei stele EuroNCAP”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.