Mercedes SLK va fi echipat cu o unitate diesel

Cei de la Mercedes-Benz, au anuntat ca vor lansa in toamna acestui an la Frankfurt o versiune diesel a modelului SLK.

Daca pana nu demult a avea un roadster insemna automat motoare mari si gurmande, lucrurile au inceput sa se schimbe in ultimii ani, odata cu evolutia tot mai rapida a motoarelor diesel. Anul acesta a venit randul celor de la Mercedes, care vor lansa in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt versiunea SLK 250 CDI.

Unitatea diesel pe care o vom gasi sub capota este cea de 2.1 litri care dezvolta 204 cai putere si 500 de Nm. Timpul necesar pentru a ajunge de la 0 la 100 de km/h este de 6.6 secunde, iar viteza maxima pe care o poate atinge este de 243 de km/h. Mie mi se par niste cifre foarte bune. Dar stati asa, ca asta nu e totul. Aceste performante pot fi atinse cu un consum de 4.9 litri/100km. Acum putem spune ca e chiar impresionant, nu?

In momentul lansarii, versiunea diesel va fi disponibila doar alaturi de cutia automata 7G-Tronic Plus. Dupa aproximativ jumatate de an va putea fi achizitionata si alaturi de o cutie manuala cu sase rapoarte. Pretul pe care va trebui sa il platiti pentru un asemenea model este de 41.828 de euro.

Vezi si:  Ecotuning Brabus – Mercedes S350 BlueTec

Via – Carscoop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.