Mercedes va produce o utilitara bazata pe Renault Kangoo

Numele modelului sub sigla Mercedes va fi Citan, dar acesta este de fapt un Renault Kangoo care a beneficiat de o revizuire a partii frontale si a interiorului.

Iata ca parteneriatul intre Renault-Nissan si Mercedes-Benz da deja rezultate. Germanii au dat publicitatii o prima schita a modelului utilitar Mercedes, bazat pe Kangoo. Acesta va fi prezentat in cadrul Salonului Automobilelor Comerciale, care va avea loc in toamna la Hanovra.

Numele van-ului s-a nascut din combinarea cuvintelor „city” si „titan”, acest model urmand sa intre in gama ultilitarelor Mercedes, gama din care fac parte deja modele ca Vito (2.7-3.2 tone), Sprinter (3.0-5.0 tone) si Vario (6.0-8.2 tone). Citan se adreseaza acelora care fac livrari in mediul urban, si urmeaza sa fie disponibil in mai multe variante de caroserie.

Detalii oficiale despre motorizari inca nu exista, dar mai mult ca sigur vom avea parte de propulsoare din pachetul BlueEfficiency. Cel mai probabil va exista si o versiune electrica, Mercedes avand deja un asemenea model – Vito E-Cell – deci tehnologia este asigurata.

Noua utilitara de la Mercedes va ajunge la dealerii din Europa incepand cu toamna anului 2012.

Via – WCF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.