Merita sa iti echipezi masina cu statie radio?

Sunt sigur ca foarte multi dintre voi v-ati pus deja intrebarea aceasta, mai ales daca ati platit cateva amenzi consistente pana in prezent.

Personal, desi nu am fost oprit de Politie niciodata in sase ani de cand am permis, m-am gandit ca o statie este foarte utila atunci cand circuli mult, pentru a evita radarele cand mergi cu 10-20-30 de km/h peste limita legala sau, de ce nu, pentru a sti din timp cand a avut loc un accident sau cand exista un blocaj pe o anumita portiune de drum.

Sa nu se inteleaga ca promovez inconstienta si mersul prin localitati cu 180 de km/h! Totusi, tinand cont de faptul ca nu avem autostrazi, daca doresti sa ajungi intr-un timp rezonabil de la Suceava la Bucuresti sau de la Iasi la Timisoara, nu ai cum sa circuli cu 50 de km/h in localitati. Mai mult, nu consider ca in conditii de vizibilitate perfecta, sa mergi cu 80 de km/h intr-un sat aproape pustiu reprezinta vreun pericol. La fel, in afara localitatii, daca depasesti limita legala cu 20-30 de km/h, nu pot considera ca esti inconstient.

Dar sa revenim la subiect. Pentru ca in ultimele luni am inceput sa circul mult mai mult decat in trecut, am luat deczia sa investesc intr-o statie CB, pentru a evita sa dau aceeasi suma de bani daca, sa zicem, as fi prins de doua radare. Dupa ce am verificat ofertele existente pe internet, mi-am facut un buget si m-am apucat sa citesc zeci de pagini de discutii pe forumuri auto din Romania, pentru a decide in cunostinta de cauza care este cea mai buna alegere pentru nevoile mele.

Vezi si:  Tesla a ieftinit, din nou, mașinile din SUA

Intr-o saptamana am reusit sa decid si, dupa documentarea de care va ziceam, am realizat ca imi pot cumpara tot ce este necesar cu mai putini bani decat am crezut. Costurile la care s-a ridicat toata investitia au fost de 550 de lei, o suma mai mult decat rezonabila as zice.

In aceasta suma am primit o statie Storm Combat, o antena Megawatt cu magnet, un suport special 1DIN (pentru a o putea pozitiona intr-un spatiu dedicat din masina), precum si montajul. In privinta statiei, ce va pot spune este ca modelul Storm Combat are putere reglabila, putand ajunge pana la 8-10W, desi in mod normal 4W sunt suficienti pentru a receptiona informatii de pe o raza de aproximativ 10 km. In cei 2000 de km parcursi cu statia in masina, am remarcat ca fata de alte modele este si foarte silentioasa, neavand foarte mult zgomot de fond. Pe piata se gasesc modele mult mai performante decat Storm Combat, cu mai multe reglaje digitale, cu un design mai evoluat, dar sincer nu le prea vad utilitatea in conditii normale. Poate doar in cazul in care circuli peste 10.000 de km pe luna ar merita sa investesti peste 1000 de lei in asa ceva.

Pentru cei interesati, cateva date tehnice referitoare la modelul Storm Combat:

  • putere reglabila 4-10W;
  • tehnologie SMD;
  • 135 de canale;
  • moduri FM;
  • auto-squelch;
  • memoria ultimului canal folosit;
  • canale de urgenta 9/19;
  • display LED albastru;
  • filtru de zgomot Noise Blanker;
Vezi si:  Nu stii unde sa-ti faci service-ul in Bucuresti?

Statia a fost achizitionata de la magazinul Electron CB Suceava. Daca sunteti din Suceava, va recomand sa mergeti la ei, pentru ca sunt foarte operativi si au pe stoc tot ceea ce va doriti. Desi credeam ca montajul reprezinta o operatiune mai complexa, in cel mult jumatate de ora am avut statia in masina, perfect functionala.

Daca nu sunteti din Suceava nu este nicio problema, pentru ca puteti comanda orice model doriti de pe site-ul lor: www.statiiradioromania.ro

P.S. Pentru cei care nu stiu, canalul 22 este cel pe care se desfasoara majoritatea soferilor in Romania. Pregatiti-va pentru a asculta tot felul de povesti amuzante sau dubioase spuse de soferii de TIR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.