MG reinvie si se transforma intr-o masina low cost?!

Chinezii de la SAIC au hotarat sa reinvie marca englezeasca MG prin intermediul unui model low cost ce ar trebui sa concureze cu Sandero.


SAIC a cumparat MG in anul 2007, dar pana in acest moment nu a facut nicio miscare prin care sa ne arate ca isi doresc sa duca mai departe aceasta marca.

Noul model se numeste MG3 si este construit pe baza conceptului MG Zero care merge pe o linie de design 100% europeana. MG3 va fi echipat cu un propulsor de 1.5 litri si 110 cai putere, urmand ca in viitor sa mai primeasca doua motoare – o unitate de 1.3 litri si numai 68 CP si una de 1.5 litri turbo care va dezvolta 158 de cai putere. Motorizarea de 110 cai putere va putea fi conectata la o cutie manuala cu 5 trepte sau una automata cu 4 trepte.

Dotarile standard ale MG3 sunt foarte stufoase, daca tinem cont de faptul ca modelul costa in China aproximativ 7800 de euro. Asadar, pachetul de baza ofera jante din aliaj, sistem audio cu MP3 care ofera posibilitatea conectarii altor gadget-uri prin USB, oglinzi electrice rabatabile, senzori de parcare, cruise control si 4 geamuri electrice.

Modelul chinezilor va fi lansat luna aceasta pe piata din China, lansarea europeana urmand sa aiba loc in primavara anului 2012 cand este foarte posibil sa avem disponibil si un Sandero nou.

Vezi si:  Primele imagini oficiale ale noului Fiat 500L

Via – Autoevolution

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.