Mini Cooper S – Din 2011 in versiune diesel

Binecunoscutul model Cooper  in versiunea S al celor de la Mini, va deveni mai economic din 2011 cu ajutorul unei motorizari diesel.


Motorul ce va echipa Cooper S este acelasi de pe BMW 118d si 318d. Unitatea diesel va dezvolta 150 de cai putere si 300 de Nm. Cu toate ca motorul este destul de puternic pentru o masina ca Mini, unitatea pe benzina ce echipeaza Cooper S ramane mai performanta.

Putem afirma acest lucru bazandu-ne pe difrenta dintre unitatea turbo-diesel de 1.6 litri disponibila pentru Mini Cooper si simplul motor aspirat de 1.6. Propulsorul disponibil pentru Cooper D dezvolta 110 cai putere si 240 Nm iar unitatea aspirata pe benzina 120 de cai putere si 160 Nm. Cooper Diesel accelereaza pana la suta in 9.9 secunde pe cand simplul motor aspirat pe benzina in 9.1 secunde.

Chiar daca unitatea pe benzina de 1.6 litri supraalimentata ce echipeaza in acest moment Cooper S va ramane cea mai performanta, motorul diesel are totusi un rost: pe langa performantele decente va oferi si un consum mic.

Via – MotoringFile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.