Montantii transparenti: o inventie folositoare, marca Jaguar-Land Rover

Jaguar si Land Rover au prezentat o noua inovatie cu adevarat folositoare: montantii transparenti.

Obturarea vizibilitatii de catre montanti este o problema care exista de cand s-au inventat masinile. De-a lungul anilor, probabil foarte multi ingineri s-au gandit cum ar putea fi rezolvata problema aceasta, dar tehnologia nu era suficient de evoluata. Solutii probabil or fi gasit unii, dar compromisul in privinta sigurantei era prea mare.

La cum a evoluat tehnologia in ultimii ani, era de asteptat sa implementeze cineva un sistem care sa ne scape de aceasta grija, care de multe ori a dus chiar la accidente. Sistemul se numeste 360 Virtual Urban Windscreen si vine de la Jaguar-Land Rover. Acest sistem se foloseste de display-uri plasate in montantii caroseriei care, cu ajutorul unor camere video plasate in exterior, ofera o imagine completa soferului, pentru a nu risca sa loveasca un pieton sau o alta masina care se afla in unghiul mort.

Odata cu aceasta noutate, Jaguar si Land Rover au mai prezentat un sistem interesant. Acesta se numeste Follow-Me Ghost Car Navigation si are rolul de a proiecta in fata masinii o holograma a altei masini, care conduce soferul la destinatie. E ca si cum ai urma un prieten care stie drumul, doar ca este alaturi de tine oricand ai nevoie si cunoaste aproape orice drum.

Vezi si:  La "psiholog" - Probleme cu amanta

jaguar land rover

Sursa: Automarket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.