Noi concepte secrete de la Porsche, prezentate catre public

Orice producator auto are in depozite concepte pe care nu le-a prezentat lumii niciodata. Despre acestea exista informatii putine si foarte multe speculatii. Desi nelansate niciodata in varianta de serie, acestea trezesc curiozitate si pasiune in cei interesati de fenomenul auto.

Producatorul auto Porsche a creat o noua expozitie in cadrul muzeului din Stuttgart, care poarta numele „Project: Top Secret!”. In cadrul acesteia, pasionatii au ocazia sa admire 16 concepte si prototipuri camuflate din 60 de ani de istorie Porsche.

Printre acestea, regasim modele foarte interesante precum 989, care poate fi considerat stramosul lui Panamera. Conceptul a fost creat in 1991, dar datorita problemelor financiare pe care compania le avea in acel moment, nu a mai reusit sa vada linia de productie niciodata. Daca ar fi fost produs in serie, modelul s-ar fi putut lauda cu performante chiar si in ziua de astazi, deoarece este echipat cu o unitate V8 de 4.200 cmc, care dezvolta 350 de cai putere, in timp ce greutatea totala este de numai 1.572 de kg. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 279 km/h.

Porsche Secret Concept

Un alt concept care nu a avut ocazia sa fie produs intr-un numar mai mare de un exemplar este cel care poarte numele 984. La o privire atenta, observam ca liniile sunt oarecum atipice pentru marca Porsche. Si asta nu e totul, deoarece si motorul este putin sub asteptari! Modelul 984 este echipat cu o unitate de 2.0 litri, cu patru cilindri, care dezvolta 135 de cai putere. Totusi, este de inteles de ce Porsche a echipat aceasta masina cu un motor nu foarte puternic: cantareste doar 880 de kg. Un alt motiv pentru care nu gasim sub capota o unitate foarte puternica este acela ca modelul trebuia sa se adreseze tinerilor care cautau o masina sport la un pret pe care sa il poata suporta.

Vezi si:  Primele imagini si informatii ale noul VW Golf in varianta electrica

Porsche Secret Concept 2

Mai multe modele din cadrul acestei expozitii puteti admira in fotografiile de mai jos. Detalii despre o parte din concepte gasiti in pagina dedicata de pe site-ul Porsche.

Via – Porsche & Jalopnik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.