Noile reguli privind parcarile de resedinta din sectorul 3 al Capitalei

Consiliul Local al Sectorului 3 a votat un set de modificari esentiale la regulamentul cu privire la parcarile de resedinta.

“Cu ajutorul feedback-ului oferit de public, am reusit sa identificam punctele care necesitau atentie si ajustare, permitand astfel o implementare mai eficienta si justa a sistemului de parcari de resedinta” – se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sector 3.

Astfel, una din cele mai importante modificari prevede eliminarea perioadelor de atribuire. Prin urmare, autorizatiile vor fi eliberate automat, pe principiul primul venit, primul servit, in functie de disponibilitatea locurilor din zona solicitata, fara a mai fi nevoie de a astepta o perioada de atribuire.

De asemenea, autorizatii pentru al doilea loc de parcare vor putea primi, odata cu noul regulament, si persoanele care nu detin in proprietate un autovehicul, asa cum era prevazut pana acum. Conditiile sunt urmatoarele:

  • autovehiculul sa fie detinut de catre sot/sotie, iar bunul a fost dobandit in timpul casatoriei;
  • autovehiculul sa fie detinut de catre parinte/copil;
  • autovehiculul sa fie inregistrat pe firma, iar angajatorul ofera un document din care sa reiasa calitatea de angajat si utilizator al autovehiculului.

 Abonamente lunare si anuale pentru parcare

O alta prevedere a noului regulament este introducerea abonamentelor lunare si anuale, valabile pe locurile nenominale, de luni pana duminica, dar doar in intervalul 8:00-18:00.

Vezi si:  ASF propune masuri concrete pentru protejarea asiguratilor RCA

Astfel, persoanele fizice sau persoanele juridice vor putea achizitiona online, prin intermediul aplicatiei de plata, abonamente lunare sau anuale, in urmatoarele conditii:

  • Persoanele fizice sau persoanele juridice care au adresa de domiciliu/resedinta/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;
  • Persoanele fizice sau persoanele juridice care nu au adresa de domiciliu/resedinta/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA;
  • Totodata, noul regulament prevede posibilitatea de a acorda autorizatie oricarui vehicul rutier de maxim 5 m lungime, cu o capacitate mai mica de 3,5 tone, care se deplaseaza prin propulsie proprie si care serveste la transportul de persoane, inclusiv autovehiculele cu doua (2) sau trei (3) roti, cu exceptia vehiculelor care circula pe sine, rulotelor, autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.