Numarul voucherelor RABLA va fi suplimentat

Datorita faptului ca tichetele alocate pentru acest an vor fi epuizate in scurt timp, Ministerul Mediului si Padurilor va suplimenta programul cu inca 60.000 de vouchere.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat ca „Voucherele din programul Rabla sunt pe cale de a se epuiza. Saptamana viitoare vom face o rectificare pentru inca 60.000 de vouchere. In acest fel, vom ajunge si in acest an la 120.000-140.000 masini vechi casate. In doi-trei ani, daca pastram ritmul actual, vom avea un parc de masini mult mai nou, cu mai putine masini vechi de 15 ani, care polueaza foarte mult”.

Pe langa faptul ca vom scapa de masinile mai vechi de 15 ani cu ajutorul programului RABLA, exista si o evolutie in ceea ce priveste masinile second-hand mai vechi de 15 ani aduse din afara tarii. Anul trecut numarul total de masini second-hand inmatriculate in Romania a fost de 230.000 din care 30% mai vechi de 15 ani, pe cand anul acesta in primele 4 luni doar 9.8% din totalul masinilor aduse au fost mai vechi de 15-16 ani.

Via –Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.