OFICIAL: Cauciucurile de iarna devin obligatorii de la 1 noiembrie

Ordonanata Guvernului privind obligativitata echiparii automobilelor cu anvelope de iarna, a fost adoptata oficial de catre Camera Deputatilor cu 153 de voturi „pentru” si 123 „impotriva”.

Ordonanta 5/2011 sanctioneaza conducerea autovehiculelor pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei fara cauciucuri de iarna cu amenda de pana la 4.000 de lei si retinerea talonului auto. In ceea ce priveste masinile pentru transport marfa de peste 3.5 tone si a celor de transport persoane cu peste 9 locuri, posesorii trebuie sa le echipeze cu anvelope de iarna si cu lanturi antiderapante, in caz contarar riscand o amenda cuprinsa intre 2.500 si 4.000 de lei, precum si retinerea talononului auto.

In cazul in care are loc si un accident, pe langa amenda, soferul va fi nevoit sa plateasca si o suma care sa acopere valoarea pagubelor produse. Un alt aspect pe care trebuie sa il cunoasteti este faptul ca anvelopele de tip all-season sunt acceptate ca anvelope de iarna.

Echiparea automobilelor cu anvelope de iarna va fi obligatorie in fiecare an intre 1 noiembrie si 1 martie. In cazul acestui act normativ Camera Deputatilor a fost for decizional, Senatul aproband legea in data de 26 aprilie 2011.

Via – Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.