OMV Petrom a scumpit carburantii. Motorina a devenit mai scumpa decat benzina.

OMV Petrom a majorat in aceasta dimineata preturile carburantilor. In urma scumpirii, soferii care au masini pe motorina vor plati cu 1-2 bani pe litru mai mult decat cei cu masini pe benzina.

Incepand din aceasta dimineata, soferii vor plati mai mult cu 6 bani pentru un litru de benzina si cu 12 bani pentru un litru de motorina. Motivul invocat de reprezentantii grupului OMV Petrom este cel dintotdeauna – cresterea cotatiilor internationale la produsele petroliere.

Si pentru ca Petrom nu mai ofera date oficiale referitoare la preturile din statiile de carburanti dupa cresterea preturilor, Realitatea ne pune la dispozitie preturile dintr-o statie din Bucuresti (str. Sibiu, cartier Dr. Taberei): cea mai ieftina benzina este cea cu cifra octanica 95 – 5.55 lei/litru, iar cea mai ieftina motorina costa 5.57 lei/litru. Alte preturi, de data aceasta de la ZiarulFinanciar – Constanta, bulevardul Mamaia – benzina 95 costa 5.5 lei/litru, iar motorina Euro 5 are un pret de 5.56 lei/litru. Deci, incepand de astazi motorina este mai scumpa decat benzina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.