Porsche 911 GT3 si Cayenne in varianta hibrida

Da, ati citit bine, GT3 adica varianta de curse a modelului 911 si SUV-ul celor de la Porsche, sunt disponibile si in varianta hibrida. Nu, nu trebuie sa va speriati si nici sa va ganditi la Toyota Prius. Aceste doua modele de la Porsche inca sunt foarte performante.

911 GT3 este echipat cu un motor de 4 litri ce dezvolta 480 de cai putere si doua motoare electrice de 60kw fiecare, ambele fiind pozitionate pe puntea fata. Cu adevarat interesant la acest motor electric este faptul ca nu foloseste baterii pentru a functiona. GT3 este echipat cu un generator ce functioneaza la 40.000n rpm,  incarcandu-se  in momentul in care sunt actionate franele. Aceste motoare electrice ajuta foarte mult la efectuarea depasirilor si a accelerarilor bruste, diferenta fiind notabila, mai ales cand vorbim de circuit.

Porsche Cayenne Hibrid, chiar daca nu este o varianta pentru circuit, ofera si acesta niste performante demne de luat in seama, si atentie, cu un consum mic. Am alaturat cumva cuvantul “consum” de Porsche? Da, pentru ca cei de la Porsche au promis un consum de numai 8.1 litri/100km pentru aceasta varianta a modelului Cayenne. Acest consum mic este obtinut de un motor 3.0 V6 ce ofera 325CP ajutat de un motor electric de 39kw. Pentru a atinge suta are nevoie de numai 6.5 secunde. Niste performante foarte bune raportate la consum (Cayenne S cu motor de 4.8l V8 are doar 20CP in plus).

Vezi si:  Renault Twingo Gordini 133, este gata de lansare

Incet dar sigur, motoarele hibride castiga tot mai mult teren, oferind performante din ce in ce mai bune. Trebuie doar sa mai scada preturile tehnologiilor folosite, ca sa  devina o varianta viabila pentru oricine.

One thought on “Porsche 911 GT3 si Cayenne in varianta hibrida”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.