Pretul carburantilor a fost majorat cu 9 bani pe litru

OMV Petrom a majorat astazi pretul carburantilor cu 9 bani pe litru. Pentru prima data pretul benzinei a trecut pragul de 6 lei/litru.

Asadar preturile benzinei sunt, incepand de astazi, urmatoarele: Premium fara plumb 95 – 5.21 lei/l, OMV Carrera 95 – 5.35 lei/l, Top Premium fara plumb 99+ – 5.59 lei/l, iar OMV Carrera 100 a ajuns la 6.01 lei/l.

Preturile motorinei, chiar daca nu a trecut de 6 lei/l, nici nu mai este mult pana acolo. Cel mai ieftin sortiment este Euro Diesel 5 – 5.24 lei/l, urmat de Top Nordic Diesel – 5.38 lei/l si de OMV Sprin Diesel – 5.40 lei/l. Cel mai scump sortiment atinge valoarea de 5.72 lei/l (OMV Alpin Diesel).

Motivul cresterii preturilor carburantilor este cel clasic – cresterea cotatiei internationale a petrolului.

Viitor sumbru – 7 lei litrul?!

Pana la vara, spun specialistii ca este posibil sa se ajunga la un pret de 7 lei/litru. Acest lucru este foarte posibil sa se intample, daca valoarea barilului de petrol va atinge 140-150 de dolari.

Cresterea pretului la pompa poate afecta iesirea din recesiune a statelor din Europa de Est, deoarece economiile neperformante ale acestor state nu isi permit platirea unui pret atat de mare. Singura solutie ar fi ca statul sa micsoreze accizele si TVA-ul.

Vezi si:  Chevrolet Spark vandut in Australia sub marca Holden

Via – DailyBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.