Primele imagini ale hot-hatch-ului Peugeot 208 GTI

Peugeot a dat astazi publicitatii primele imagini ale conceptului care prefigureaza viitorul hot-hatch al marcii. Acesta se va numi 208 GTI si va oferi 200 de cai putere.

Francezii de la Peugeot isi pregatesc revenirea in lumea hot-hatch-urilor, aceasta revenire fiind anuntata prin intermediul conceptului 208 GTI. Acesta va putea fi vazut in curand la Salonul Auto de la Geneva, si chiar daca este un concept, versiunea de serie va fi mai mult ca sigur aproape identica.

GTI-ul se diferentiaza de versiunea de serie prin bosaje marite, praguri laterale, lumini cu tehnologia LED, spoilere redesenate, evacuare cromata dubla si prin steagurile Frantei sau a Regatului Unit imprimate pe grila metalica. Aceste doua steaguri ne spun de fapt care sunt cele mai importante piete pentru acest model.

In interior, gasim modificarile clasice pentru un hot-hatch – pedalier din aluminiu, scaune sport, schimbator si volan imbracate in piele, bord cu iluminare LED, si clasicele insertii GTI.

Motorul care va echipa versiunea sportiva a 208-ului este cel prezent si pe RCZ, adica unitatea de 1.6 litri THP care dezvolta 200 de cai putere.

Modelul standard va fi lansat in vara acestui an, versiunea GTI urmand sa fie lansata cel mai probabil spre sfarsitul anului.

Via – autocar

Vezi si:  Primele imagini ale noului Mercedes GL

2 thoughts on “Primele imagini ale hot-hatch-ului Peugeot 208 GTI”

  1. Ca forme e destul de fluidă şi dacă versiunea finală o să rămână aşa, probabil va avea mare succes. Eu totuşi prefer în continuare prima versiune de Mazda 3 MPS :).

  2. Mazda 3 MPS e interesanta, dar e din alta clasa. S-ar batea cu un 308 GTI. 208 se va lupta cu Fiesta ST, Polo GTI, Corsa OPC, Clio RS si alte asemenea jucarii distractive. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.