Proteste la Londra impotriva taxei pe poluare

12,50 lire sterline pe zi – atat vor avea de platit cei care conduc un vehicul prea poluant in Londra. Pana acum, taxa se aplica doar in anumite zone, dar a fost extinsa la toata capitala regatului, inclusiv in suburbii.

The Ultra Low Emission Zone (Ulez)Cateva sute de oameni au protestat in Downing Street 10, sediul guvernului, revoltati ca vor avea de platit aceasta taxa. Locuitorii din cartierele din afara centrului spun ca nu au de ce sa plateasca, intrucat zonele in care stau ei sunt curate, fara poluare, si pline de verdeata.

“Cu totii vrem aer curat, dar unde locuiesc eu, aerul nu e poluat. Avem campii, ferme, tractoare, Ideea ULEZ e legata de calitatea proasta a aerului. Dar unde stau eu, in afara zonei metropolitane, nu sunt probleme cu calitatea aerului” – se plangea un protestatar.

Masura se aplica pentru masinile pe benzina sub standardul Euro 4, cele pe motorina mai mici de Euro 6 si motocicletele sub standardul Euro 3. Taxa ULEZ (Ultra Low Emission Zone) trebuie platita in orice zi a anului (cu exceptia zilei de Craciun), 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. Primaria Londrei a infiintat si un program de tip rabla. Valoarea totala a programului e de 160 de milioane de lire sterline. Ajutoarele pentru schimbarea autovehiculelor vor fi date anumitor categorii de populatie, IMM-urilor, PFA-urilor si asociatiilor comunitare.

Vezi si:  SEAT Leon ST CUPRA, cel mai rapid break pe Nurburgring

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.