Raliul Sibiului a fost inclus in calendarul Intercontinental Rally Challenge 2012

Raliul Sibiului va face parte, incepand cu sezonul 2012, din calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC) , alaturi de etape clasice precum Raliul San Remo si Turul Corsicii.  

Sezonul 2012 din IRC va incepe in luna februarie, cu Sata Rallye Acores, si se va termina la inceputul lunii noiembrie, cu Raliul Ciprului. In total vor fi 13 etape, celelalte raliuri fiind programate in Insulele Canare, Irlanda de Nord, Corsica, Ungaria, Belgia, San Marino, Romania, Cehia, Ucraina, Bulgaria si Italia. „Suntem incantati sa includem Raliul Sibiului in familia IRC. Inca de la crearea acestui campionat, in 2007, obiectivul nostru a fost sa ne extindem pe teritorii noi si sa includem in calendar raliuri care sunt bine organizate si care beneficiaza de o promovare mare la nivel local si, desigur, se bucura de sustinerea autoritatilor nationale si locale. Raliul Sibiului este un astfel de eveniment si sunt sigur ca va fi un succes la TV si extrem de spectaculos pe probele de macadam”, a spus François Ribeiro, directorul departamentului Motorsport Business din cadrul Eurosport Events.

Raliul Sibiului se va desfasura in perioada 20 – 22 iulie 2012, iar lungimea traseului va fi de aproximativ 220 kilometri de probe speciale pe macadam si asfalt. „Includerea Raliului Sibiului in acest calendar este extrem de importanta. Nu doar pentru noi, ci si pentru orasul Sibiu, pentru Romania si pentru sporturile cu motor de la noi. Sunt foarte bucuros ca munca noastra din ultimii ani a fost rasplatita acum.”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Vezi si:  Ce masini au cei mai buni jucatori de poker?!

In total, in calendarul IRC din 2012, vor fi patru etape noi: Raliul Irlandei, Ralliul San Marino, Raliul Sibiului Romania si Raliul Sliven din Bulgaria.

Cu doua etape in plus fata de calendarul din 2011, in sezonul viitor vor fi mai multe etape pe macadam, patru in total, dintre care doua sunt mixte – Raliul Sibiului si Raliul Ciprului, si noua pe asfalt. „Este o onoare sa fim alaturi de unele dintre cele mai bune raliuri din lume, dar, in acelasi timp, suntem si obligati sa ne ridicam la acelasi nivel pentru a ramane in calendar pentru mai multi ani. Primul pas a fost facut, iar acum totul depinde doar de noi. Sunt sigur ca editia din 2012 va fi un succes total si astept cu nerabdare sa-i vad pe pilotii din IRC alaturi de pilotii romani, evoluand pe probele speciale din jurul orasului Sibiu”, a mai spus si Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Calendar Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012

1. 23-25 februarie: Sata Rallye Acores (macadam)
2. 15-17 martie: Rally Islas Canarias El Corte Ingles (asfalt)
3. 6-7 aprilie: Circuit of Ireland (asfalt)
4. 11-12 mai: Tour de Corse (asfalt)
5. 2-3 iunie: Canon Mecsek Rallye (Ungaria, asfalt)
6. 22-23 iunie: GEKO Ypres Rally (Belgia, asfalt)
7. 6-7 iulie: Rally San Marino (macadam)
8. 20-22 iulie: Sibiu Rally Romania (macadam/asfalt)
9. 1-2 septembrie: Barum Czech Rally Zlin (asfalt)
10. 15-16 septembrie: Prime Yalta Rally (Ukraine, asfalt)
11. 29-30 septembrie: Rally Sliven (Bulgaria, asfalt)
12. 12-13 octombrie: Rallye Sanremo (Italia, asfalt)
13. 2-3 noiembrie: Cyprus Rally (macadam/asfalt)

Vezi si:  Ai nevoie de piese auto? Niciodata nu a fost mai simplu sa le comanzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.