Renault vrea să producă mașini electrice în Coreea de Sud

Renault Korea Motors, subsidiara din Coreea de Sud a Renault, a anunţat joi că discută cu Guvernul de la Seul producerea de vehicule electrice (EV) la unica sa fabrică din Busan, în contextul accelerării electrificării de către grupul francez, transmit Reuters şi Yonhap.

Obiectivul este de a produce în Busan 200.000 EV pe an, a afirmat vicepreşedintele executiv al Renault, Guido Haak. Acesta s-a întâlnit cu primarul din Busan, Park Heong-joon, care a vizitat săptămâna aceasta Franţa. Oraşul port Busan se află la 320 de kilometri de Seul.

Încă nu se ştie valoarea investiţiei Renault în construirea facilităţilor de producţie pentru EV.

Anunţul vine după ce, în mai, Hyundai Motor a informat că va investi aproximativ 2.000 miliarde de woni (1,54 miliarde de dolari) în Ulsan, Coreea de Sud, pentru construirea unei fabrici dedicate producerii de vehicule electrice.

În prezent, Renault Korea produce trei modele – SUV-ul compact XM3, sedanul SM6 şi SUV-ul QM6 SUV – actuala capacitate a fabricii fiind de 300.000 vehicule pe an.

Renault deţine o participaţie de 52,82% în Renault Korea, în timp ce grupul chinez Geely Automobile Holdings şi Samsung Card Co deţin 34,02% şi, respectiv, 13,13%.

În primele cinci luni din acest an, vânzările Renault Korea au scăzut în ritm anual cu 10%, la 57.550 vehicule.

Vezi si:  Michelin își vinde activele din Rusia

Aproape 2.000 de proprietari de automobile Renault, Dacia şi Nissan din Franţa vor depune, luni, o plângere penală împotriva Renault Group şi Nissan la tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine), a anunţat avocatul reclamanţilor, transmite AFP.

Plângerea va fi depusă pentru „înşelătorie, punerea în pericol a vieţii, escrocherie şi practici comerciale înşelătoare”, a precizat avocatul Christophe Leguevaques. „Până în prezent sunt aproape 2.000 de persoane (1.789 mai exact). Şi având în vedere că înscrierile continuă ne puteam aştepta la o cifră mai mare. Nu mai este vorba de o simplă dispută între un gigant şi o persoană izolată”, a adăugat avocatul reclamanţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.