Statistici din domeniul dezmembrarilor auto

 

Dezmembrarile auto reprezinta unul dintre cele mai dezvoltate domenii de activitate din intreaga lume, gratie numarului tot mai mare de masini. Si in Romania intalnim parcuri specializate in dezmembrari, dar si un numar foarte mare de proprietari de masini care apeleaza la aceastea in cautarea de piese auto.

Insa, pana sa ajungem clienti ai acestor firme, haideti sa aflam cateva informatii interesante.

Achizitia de piese auto de la un parc de dezmembrari iti ofera sansa sa beneficiezi de componente originale la un pret foarte mic. De multe ori, o piesa originala la mana a doua poate fi mai fiabila si mai compatibila pentru masina decat o piesa noua de la un producator necunoscut, la acelasi pret.

Achizitia de piese de la masini dezmembrate ajuta economia unei tari. Doar in Statele Unite, industria dezmembrarilor de automobile si reciclare genereaza venituri de 32 miliarde de dolari.

Piesele auto la mana a doua nu prezinta mereu grad de uzura mare. In cazul unor accidente mai serioase, 75% din masinile cu o vechime mai mare sapte ani sunt considerate daune totale, chiar daca in aceasta perioada au parcurs un numar foarte mic de kilometri.

Aproximativ 86% din piesele unei masini pot fi reutilizate pe alte masini, deci sunt toate sasele sa gasesti piese de schimb pentru orice problema tehnica.

Vezi si:  Renault vrea să producă mașini electrice în Coreea de Sud

In fiecare an, in Europa, sunt reciclate aproximativ opt milioane de automobile. Majoritatea firmelor de dezmembrari auto reprezinta afaceri mici. Peste 75 din parcurile din intreaga lume au aproximativ zece angajati.

In fiecare an, din masinile dezmembrate sunt recuperate lichide poluante, echivalente cu opt accidente de magnitudinea celui in care a fost implicat vasul Exxon Valdeza, un petrolier care la 24 martie 1989 a naufragiat in Alaska, ducand la deversarea unui volum de petrol de 262.000 barili de titei.

Achizitia de piese auto de la parcuri de dezmembrari poate fi vazuta ca o investitie. Exista persoane care dispun de un spatiu de depozitare generos, care achizitioneaza piese de la masini dezmembrate chiar daca nu au nevoie de ele in acel moment. Astfel, cand problema tehnica va aparea, ea va fi rezolvata rapid si cu costuri mici.

Profiturile firmelor de dezmembrari pot depasi chiar si 5000 de euro lunar, de la o investitie de 10.000 de euro, o firma poate genera un profit de peste 50.000 de euro pe an.

Asadar, care este experienta ta cu piesele auto achizitonate de la dezmembrari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.