STUDIU INDEPENDENT: VW Group depaseste Toyota la vanzari

Desi producatorii auto inca nu au anuntat rezultatele de vanzari oficiale, o companie independenta care se ocupa cu studiul pietei de profil a publicat deja niste cifre. Cifre foarte interesante!

Conform focus2move, compania care a efectuat cercetarea, in urma vanzarilor din 2014, Volkswagen devine cel mai mare producator auto, dupa ce in ultimii ani Toyota a detinut suprematia. Datele au fost culese din 110 tari de pe tot mapamondul, asadar putem considera ca cercetarea este relevanta.

In total, in 2014 au fost vandute in lume 86.5 milioane de automobile de pasageri, cu 2.5 milioane mai mult decat in 2013. Fiind un an al revenirii pietei, era de asteptat sa existe o crestere. Aceasta va avea si un rol motivational pentru oamenii care activeaza in piata, deoarece industria auto a fost printre cele mai afectate de criza in ultimii cinci-sase ani.

In ceea ce priveste vanzarile primilor trei clasati, acestea sunt in felul urmator:

  • Volkswagen – 9.919.305 unitati;
  • Toyota – 9.818.609 unitati;
  • GM – 8.017.844 unitati;

Un lucru de care trebuie sa tinem cont si care poate rasturna rezultatele sunt vanzarile de autovehicule comerciale, care nu sunt incluse in acest studiu, dar pe care producatorii le vor lua in calcul atunci cand vor comunica cifrele finale.

Primii zece producatori auto incepand cu 2015 ii puteti vedea in tabelul de mai jos.

Vezi si:  VW a introdus tehnologia dezactivarii cilindrilor pe o unitate cu 4 cilindri

vanzari auto 2014

Foarte interesant au evoluat  Renault-Nissan si Hyundai-Kia, unul dintre acesti producatori avand sanse foarte mari sa treaca pe locul trei in viitorul apropiat.

Sursa: Automarket | focus2move

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.